Рада реструктуризувала борг «Антонова»

Читать на русском
Верховна Рада України ухвалила закон про реструктуризацію заборгованості державного підприємства Антонов.

Сьогодні, 20 жовтня, Верховна Рада ухвалила закон про реструктуризацію заборгованості державного підприємства «Антонов».

Про це, як передає «Слово і Діло», повідомляє «Эспресо».

Рада ухвалила закон про реструктуризацію боргу ДП «Антонов» перед державою за облігаціями його попередника – ДП «Київський авіазавод Авіант», випущеними 2009 року. За таке рішення проголосували 285 народних обранців.

Гордість Антонова: Ан-70 – військовий транспортникВ рамках серії графічних матеріалів про досягнення ДП «Антонов», які підготувала редакція «Слово і Діло», зараз мова піде про військовий транспортник з лінійки літаків ДП – Ан-70.

У пояснювальній записці до закону йдеться про те, що борг ДП «Антонов» станом на 1 серпня цього року дорівнював 1,27 млрд грн, і виплатити таку суму підприємство не в змозі.

Тому нардепи дозволили компанії погашати заборгованість рівними частинами протягом 10 років, починаючи з першого кварталу 2017 року. З дня набрання чинності даним законом пеня та штрафні санкції нараховуватися не будуть, а вже нарахована сума штрафів (566 млн грн) – скасовуються.

Таким чином «Антонову» потрібно буде заплатити тільки 706 млн грн основного боргу.

Раніше повідомлялося, що ДП ліквідує посаду генерального конструктора.

Нагадаємо, в рамках програми імпортозаміщення російських комплектуючих готується переоснащення українських важких транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» і Ан-225 «Мрія» шинами британської Dunlop Aircraft Tyres.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: