Підготовка до опалювального сезону під загрозою зриву – Кличко

Читать на русском
Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що через блокування рахунків Київенерго може бути зірвана підготовка до опалювального сезону в столиці.
Віталій Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що через блокування рахунків «Київенерго» може бути зірвана підготовка до опалювального сезону в столиці.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Кличка, наразі під арештом перебувають рахунки 104 найбільших теплопостачальних підприємств країни, в тому числі й «Київенерго».

«Наслідки цієї ситуації можуть зачепити кожного мешканця столиці. Тому сьогодні я направив листа на Президента України з проханням невідкладно доручити уряду врегулювати це питання. Наше завдання – зробити все, щоб у жодному разі не було зриву підготовки до опалювального сезону та щоб із настанням холодів у кожному столичному будинку було тепло», – зазначив мер.

Наскільки подорожчають опалення та гаряча вода з 1 липня цього року9 червня 2016 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, вирішила підвищити тарифи на опалення та гарячу воду.

Він також додав, що зараз триває заміна старих труб на нові, тому що більшість комунікацій міста перебувають у поганому стані. Кличко повідомив про зменшення тепловтрати з 15 до 7%.

Окрім того, мер Києва наполягатиме на перегляді тарифів на опалення та уникненні їх підвищення. За словами Кличка, збільшення тарифів може призвести до неспроможності киян сплачувати послуги. Водночас столична влада продовжуватиме встановлювати в житлових будинках лічильники тепла, які дозволять громадянам заощадити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: