Експерт пояснив, чому Путін відмовляється від особистої зустрічі з Порошенком

Читать на русском
Павло Нуссполітичний аналітик

Лінія Кремля на сьогодні зосереджена на витісненні України з будь-яких міжнародних переговорних процесів щодо Донбасу та Криму.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Павло Нусс з приводу заяви Дмитра Пєскова про те, що президент РФ не має наміру зустрічатися з Президентом України.

«Будь-яку заяву Пєскова, Лаврова сьогодні потрібно розглядати в рамках їхньої пропагандистської кампанії та інформаційної війни проти України», – зазначив аналітик.

За його словами, той факт, що Путін не йде на прямий контакт із Порошенком і у форматі «нормандської четвірки», і будь-якому іншому, означає, що в президента РФ відсутня аргументація його кримської провокації.

Путін відмовився від переговорів із ПорошенкомЕкс-глава СБУ, представник України в тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук заявив, що Володимир Путін відмовився від переговорів з Петром Порошенко після недавніх подій у Криму.

Своєю чергою, констатував експерт, Україна має бездоганну доказову базу російської агресії на сході України, в Криму та щодо «диверсії» Путіна на півострові.

«Будь-яка зустріч апріорі на сьогодні для Путіна не є вигідною», – підкреслив він.

«Йому потрібно реабілітуватися в очах росіян і показати, що він є «великодержавним» політиком, світовим лідером, а для цього йому потрібен контакт з Обамою. В принципі, він йому подарував таку можливість на полях саміту G20», – додав експерт.

Нагадаємо, після «кримської диверсії» Президент України Петро Порошенко доручив МЗС організувати телефонні переговори з Путіним, проте в РФ відмовилися від діалогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: