Порошенко доручив МЗС організувати телефонні переговори з Путіним через Крим

Читать на русском
Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ України ініціювати розмову з російським президентом Володимиром Путіним через ситуацію в Криму.

Президент Петро Порошенко доручив МЗС України організувати телефонні переговори з російським президентом Володимиром Путіним, лідерами Франції, Німеччини, США, а також головою Європейської ради Дональдом Туском через ситуацію в Криму.

Таке доручення Порошенко дав главі МЗС Павлу Климкіну під час сьогоднішньої наради, присвяченої загостренню ситуації в Криму.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

«МЗС має організувати телефонні переговори з керівництвом Німеччини та Франції в тристоронньому нормандського форматі, запросити до розмови віце-президента США (Джо Байдена. - Ред.) Президента Європейської Ради Дональда Туска і ініціювати розмову з президентом РФ Путіним», - сказано в повідомленні.

Порошенко прокоментував звинувачення Кремля щодо КримуПрезидент України Петро Порошенко назвав заяву Володимира Путіна про так званих українських диверсантів в Криму цинічною та безглуздою.

У телефонних переговорах Петро Порошенко має намір обговорити «кримське питання» і питання «нормандської четвірки».

Нагадаємо, що 10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла в окупованому Росією Криму теракти, які нібито підготовлені українськими силовиками.

Відзначимо, Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність всі підрозділи на кордоні з Кримом і на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: