Курйоз на саміті G20: Обамі в аеропорту Гуанчжоу забули подати трап

Читать на русском
В аеропорту Гуанчжоу Бараку Обамі, що прибув на саміт Великої двадцятки, забули подати трап і постелити килимову доріжку.
Барак Обама

Президенту Сполучених Штатів Америки Бараку Обамі, що прибув до Китаю на саміт Великої двадцятки, працівники аеропорту Гуанчжоу не подали трап до літака.

Через це американському лідеру довелося скористатися аварійним виходом, пише «Слово і Діло» з посиланням на New York Times.

Крім того, організатори зустрічі не постелили президенту США килимову доріжку, що також є порушенням правил дипломатичного етикету.

Пізніше між помічником Обами і представником китайської сторони стався конфлікт через вимога останніх заборонити журналістському пулу американського лідера висвітлювати цей інцидент.

Меркель заявила, що переговори щодо України на саміті G20 пройдуть без ПорошенкаПланується, що Путін на саміті G20 в Китаї буде зустрічатися з лідерами Франції та Німеччини окремо.

Крім того, як пишуть медійники, китайський представник перегородив шлях Сьюзан Райс – раднику Обами з питань національної безпеки.

Як відомо, напередодні саміту президент США критикував владу Китаю та закликав Пекін бути більш стриманим і «перестати грати м’язами».

Нагадаємо, сьогодні «Слово і Діло» писало про те, що на зустрічі Путіна і Мей, що вже відбулася на полях саміту, російський президент закликав британського прем’єра до поглиблення співпраці між двома країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: