У зоні АТО загинув один військовослужбовець, двоє – контужені

Читать на русском
Україна зазнала втрат біля Павлополя. Тут під час обстрілу загинув один військовослужбовець.

Один український військовий загинув, дев'ять – отримали поранення, ще двоє – контужені в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу.

Про це повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, 9 – були поранені. Також двоє наших бійців отримали контузію», – заявив він на брифінгу.

Українська сторона зазнала втрат поблизу населеного пункту Павлопіль. Тут під час обстрілу одна людина загинула, одна була поранена й одна – контужена. Під Авдіївкою троє військовослужбовців ЗСУ поранені в результаті артилерійського обстрілу. В районі Опитного один військовий поранений під час обстрілу з гранатомета. В Широкиному – один поранений, у Луганському – двоє поранених і один контужений, під Зайцевим – один поранений.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє негайну мобілізацію у випадку значного загострення ситуації в зоні АТОСказано 5 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Всі отримали поранення, контузії, а один загинув саме в результаті обстрілу з артилерії, мінометів і гранатометів», – додав речник АП.

У зоні АТО відзначається чергове зростання бойової активності ворога. Все частіше противник застосовував міномети та артилерію, в тому числі обстрілюючи глибокий тил. За підрахунками Генштабу, бандформування випустили понад 690 мін і 250 артилерійських снарядів у бік сил АТО на всіх напрямках.

Як повідомлялося раніше, стратегію деокупації українських територій представлять на засіданні Кабінету міністрів у середу, 31 серпня.

Нагадаємо, гуманітарна підгрупа в рамках Тристоронньої контактної групи в п'ятницю, 26 серпня, в Мінську обговорювала домовленість про повне припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: