Якого формату домагається Путін щодо Донбасу?

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Майданчик для переговорів, як би він не називався, має бути обов'язково.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Ігор Петренко, аналізуючи можливість зміни «нормандського формату» після подій у Криму.

«Насправді, підтримка Олланда й Меркель не є достатньо стабільною. Вона потроху спадає. Своєю чергою, Росія розраховує на те, що незабаром можуть прийти до влади інші політики, більш лояльні до РФ, які допоможуть зменшити санкційний тиск. Це один із моментів», – міркує політолог.

Другий аспект, який потрібно розуміти, полягає в тому, що в будь-якому разі, чи то «женевський», чи то будь-який інший, але хоч якийсь формат для переговорів має бути обов'язково.

Росія відмовляється від переговорів у «нормандському форматі» – КлімкінРосія відмовляється від переговорів у нормандському форматі. Про це розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«При цьому особливих зрушень ані у форматах, ані в переговорах до завершення виборчого процесу в США очікувати не варто», – вважає він.

Зараз, за його словами, Путін ставить завдання виключити Київ із переговорного процесу.

«Путін хоче вирішувати питання України зі США, Німеччиною, Францією, але без України. Крім того, для РФ це демонстрація того, що поки Київ не почне процес внесення змін до Конституції в частині особливого статусу та амністії бойовиків, Росія діятиме всіма можливими для неї шляхами, щоб зберегти Україну в своїй орбіті», – пояснив Ігор Петренко.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на останньому засіданні в Мінську «маріонетки» Кремля всіляко критикували та дискредитували переговори в «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: