Єврокомісія погрожує штрафувати країни за відмову в прийомі біженців

Читать на русском
Питання про запровадження фінансових санкцій проти країн, які не бажають приймати в себе біженців, знову повернулося до порядку денного ЄК, розмір штрафу – 250 тисяч євро за кожного неприйнятого мігранта.

Єврокомісія знову обговорює питання про запровадження фінансових санкцій проти країн, які не хочуть приймати біженців.

Про це заявив єврокомісар із питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, передає «Слово і Діло».

За кожного неприйнятого мігранта Єврокомісія пропонує штрафувати на 250 тис. євро.

За словами Аврамопулоса, пропозиції Єврокомісії покликані доповнити наявний механізм розподілу біженців і внести корективи для ситуацій, коли деякі держави-члени заплющують очі на переселення.

Єврокомісія офіційно запропонувала скасувати візи для українцівПрезидент Єврокомісії офіційно підписав та передав до Ради ЄС та Європарламенту законодавчу ініціативу про скасування віз для українців.

«Нові правила будуть обов'язковими після ухвалення Європейським парламентом та Радою для всіх держав-членів, за винятком Великобританії, Ірландії і Данії, які мають право самі вирішувати свою участь відповідно до чинних правил», – сказав єврокомісар.

Зазначимо, що лише 1% біженців були переміщені за програмою переселення ЄС, у той час як планувалося розселити 160 тисяч осіб.

«Комісія й надалі буде регулярно звітувати й залишає за собою право вживати заходів, коли держави-члени не виконують свої зобов'язання», – зазначив Аврамопулос.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія погодила план призупинення дії безвізового режиму з будь-якою країною, яка його отримала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: