Біженці освоюють альтернативні маршрути міграції в Європу

Читать на русском
В італійському маршруті біженці також практикують спроби проникнення в Італію через територію Албанії. Тут вони можуть переправитися до Італії через Адріатичне море або продовжують рух на північ Європи на автомобільному транспорті.

Біженці із Сирії та африканських держав пробують альтернативні маршрути потрапляння до країн Європейського Союзу після того, як «балканський маршрут» став для них недоступним.

Про це пише газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє «Слово і Діло».

Один із нових маршрутів починається на півдні Туреччини поблизу кордону із Сирією або в Афінах, у центральній Греції. Кінцевим пунктом призначення є Італія. Мігранти на риболовецьких і невеликих торгових судах перетинають Середземне море за суму від 3 до 5 тисяч євро.

Відзначається, що в «італійському маршруті» біженці також практикують спроби проникнення в Італію через територію Албанії. Тут вони можуть переправитися до Італії через Адріатичне море або продовжують рух на північ Європи на автомобільному транспорті.

Перетин кордону між Грецією та Албанією значно складніше, ніж безпосередньо через Адріатику в Італію. Це пояснюється складністю рельєфу та великою кількістю саперних мін на території Чорногорії та Боснії і Герцеговини, які залишилися в землі з часів громадянської війни в Югославії 1990-х років.

Другий маршрут мігранти намагаються прокласти через територію Болгарії, звідки планують потрапити в Румунію або Сербію. Якщо через кордон Румунії природною перешкодою є Карпатські гори, то межа Сербії з ЄС перебуває під пильним контролем. В результаті саме Болгарія стає новим домом для більшості біженців, які використовують цей маршрут.

Куди найбільше їдуть біженці із Криму?«Слово і Діло» проаналізувало, до яких регіонів України найбільше їдуть вимушені переселенці з Криму

Труднощі перетину кордону виникають і в бажаючих потрапити в ЄС з боку РФ до Фінляндії після того, як наприкінці 2015 року прикордонна служба Фінляндії посилила умови перетину кордону. Проте в січні з РФ прибуло близько 500 прохачів притулку, що на 200 осіб більше, ніж за весь 2015 рік.

Як повідомлялося раніше, американський мільярдер-філантроп Джордж Сорос назвав сценарій, за яким Європу можуть наповнити біженці з України.

Львівщина та Закарпаття продовжують залишатися лідерами за кількістю біженців зі сходу в Західній Україні, а Київщина та Кіровоградщина – в Центральній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: