РФ може перетворити Крим на суцільну військову базу – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Вже давно є підстави вважати, що Крим стане для РФ військовою базою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт, колишній глава Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи інформацію про те, що Росія посилює берегову охорону в Криму новою зброєю й перекидає військову техніку з Краснодарського краю.

«Всі ми пам'ятаємо заяви на кшталт «у Криму війни немає, тому що ми під крилом РФ, а у вас Майдан і Донбас». Зараз очевидно, що півострів перетворюється на військову базу, а люди стають першою ціллю в разі виникнення будь-якого локального чи іншого військового конфлікту між РФ та країнами НАТО», – розповідає Білоус.

До того ж, зауважив він, кримчанам була озвучена позиція Медведєва: «Денег нет, но вы держитесь».

Тому, на переконання експерта, Крим буде використовуватися як військова база РФ, щоб «пограти м'язами».

«Тим більше, ми пам'ятаємо, що до моменту оголошення незалежності України Севастополь був закритим містом. Зараз південне узбережжя можуть взагалі закрити для туристів, тому що це потребує маскування тих сил, які хоче розмістити там РФ. Чорноморський флот там базувався, є відомий полігон «Нитка», де тренувалася палубна авіація, йде відновлення радіотехнічної станції. Зараз це просто курс на підсилення», – пояснює військовий експерт.

Нагадаємо, рік тому Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що Україна не визнає анексію Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: