Повернення Криму до складу України може спровокувати Третю світову війну – Трамп

Читать на русском
Трамп вважає, що в разі втручання США та спроби силою повернути Україні контроль над окупованим Росією Кримом відбудеться Третя світова війна.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що в результаті спроб Штатів втрутитися й силою повернути Україні контроль над окупованим Росією Кримом може відбутися Третя світова війна.

Про це повідомляє видання Politiсo, передає «Слово і Діло».

Раніше Трамп не сприйняв серйозно звинувачення в пресі, які з'явилися після опублікованого інтерв'ю ABC News. Журналісти звинуватили його в тому, що він нібито не знав про приєднання Криму, який до 2014 року був частиною України, до Росії.

«Я знаю це точно. Це було приблизно два роки тому. Приблизно. Я сказав, так, добре, це було два роки тому. Я маю на увазі, ви хочете все повернути назад, ви хочете почати Третю світову війну, щоб отримати його назад?», – додав Трамп.

«Коли я сказав у інтерв'ю, що Путін «не піде в Україну, так і запишіть», я мав на увазі: якщо я стану президентом. Він уже в Криму!», – написав Трамп у своєму Twitter.

Відзначається, що кандидат у президенти США ніяк не прокоментував інші свої заяви щодо України, зокрема про визнання Криму частиною Росії.

«При всіх рішучих заявах Обами щодо Росії та України росіяни вже захопили Крим і продовжують натиск. Ось що я сказав!», – підкреслив Трамп.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп заявляв, що в разі, якщо стане президентом США, він розгляне питання визнання Криму частиною Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: