Віце-прем'єр назвала нову дату запровадження безвізового режиму з ЄС

Читать на русском
За словами українського віце-прем'єр-міністра, Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом уже цієї осені.
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Європейський Союз запевнив українську делегацію в тому, що ухвалення рішення про безвізовий режим заплановано на початок осені.

Про це в коментарі «Європейській правді» розповіла віце-прем'єр-міністр із питань євроінтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє «Слово і Дело».

«На всіх зустрічах ми отримали запевнення і з боку Єврокомісії, і від керівництва Євроради, що немає підстав, причин для відтермінування рішення, немає додаткових завдань, які мала б виконати Україна», – зазначила віце-прем'єр.

За її словами, процес затягується через процедури всередині Євросоюзу. Також Климпуш-Цинцадзе повідомила, що візит української делегації припав на оприлюднення проекту комітетського доповіді про доцільність скасування віз для українців.

«Питання в процедурах ЄС. І я очікую, що цей процес завершиться у вересні-жовтні, ми на це розраховуємо. Було приємно, що наш приїзд співпав із реєстрацією доповіді в Європарламенті, й це дає підстави сподіватися, що й на рівні ЄП це рішення знайде підтримку», – заявила вона.

Нагадаємо, раніше європейський комісар Йоганнес Ган заявив, що ЄС може ухвалити остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму восени.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: