Віце-прем'єр назвала причину відтермінування безвізового режиму з ЄС

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України назвала дві причини, через які лібералізація візового режиму з Євросоюзом відклалася.
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Розгляд рішення про надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом відкладено через вихід Великобританії із Союзу та хвилі мігрантів.

Про це в ефірі «5 каналу» заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє «Слово і Діло».

«Щодо Brexit, то насправді Brexit і міграційні хвилі, з якими зіштовхнулася Європа, відтермінували розгляд цих рішень (надання безвізового режиму – Ред.) в Європейському парламенті та в Європейській Раді», – наголосила віце-прем'єр.

За її словами, також причиною стала вимога деяких країн Євросоюзу запровадити жорсткі механізми припинення безвізового режиму з третіми країнами в разі напливу мігрантів.

Водночас Климпуш-Цинцадзе сподівається на позитивний звіт комітетів із закордонних справ та громадянських свобод Європарламенту про виконання Україною дорожньої карти з візової лібералізації.

«І тоді ми будемо розраховувати на те, що у вересні Європейський парламент уже своїм загальним голосуванням буде визначатися з цього приводу. Але розуміємо, що рішення цих комітетів, зокрема комітету з громадянських свобод, матиме принципове значення для подальшого рішення всього Європейського парламенту», – додала вона.

Нагадаємо, раніше заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв заявив, що Євросоюз підтвердив виконання Україною всіх умов, необхідних для отримання безвізового режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: