Кого з популярних політиків найчастіше шукають в Інтернеті?

Читать на русском
Популярність Савченко коливається в діапазоні індексу згадування 3-6. За цей же період індекс згадуваності на прізвище Саакашвілі перебуває в межах 1-2, а індекс згадуваності прізвища Садовий має нульовий рівень.

У рейтингу популярності політиків України, яким українці довіряють найбільше, перше місце посідає народний депутат Надія Савченко з індексом згадки – 7, на другому місці – Міхеіл Саакашвілі (1), а на третьому – Андрій Садовий (0).

Про це свідчать дані Google Trends за останні 3 місяці, повідомляє «Слово і Діло».

Сплеск популярності Савченко припав на момент звільнення – 25 травня (індекс 100). Надалі тренд пішов на спадання й із 10 червня стабільно коливається в діапазоні ІЗ 3-6. За цей же період індекс згадуваності на прізвище Саакашвілі перебуває в межах 1-2, а індекс згадуваності прізвища Садовий має нульовий рівень.

Відзначимо, що ІЗ показує популярність слова або словосполучення порівняно із загальною кількістю пошукових запитів в Google за певний проміжок часу.

Редакція «Слова і Діла» зупинила свій вибір на цих трьох політиках, оскільки, згідно з даними соціологічного опитування групи «Рейтинг», саме їм українці довіряють найбільше.

Так, найбільшою довірою серед українських політиків сьогодні користується народний депутат Надія Савченко – 13% респондентів. Друге та третє місця посідають мер Львова Андрій Садовий та одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі. Однак їхні рейтинги довіри неухильно падають. Показник абсолютної підтримки Саакашвілі знизився з 6% до 4%. Андрій Садовий втратив 2% підтримки, рівень якої знизився до 5%.

Згідно з даними дослідження «Слова і Діла», рівень відповідальності (виконання обіцянок) Садового – 40%, а Саакашвілі – 41%. Про рівень відповідальності Савченко говорити поки рано, тому що 96% її обіцянок в якості українського політика перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: