Рік Саакашвілі: як виконує обіцянки губернатор Одеської області?

Читать на русском

Сьогодні, 30 травня, виповнюється рік із дня призначення екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації. «Слово і Діло» підбиває підсумки першого року губернаторства Саакашвілі й аналізує виконання ним своїх обіцянок.

За останній час Саакашвілі та його команда «молодих реформаторів» часто з'являються в заголовках українських ЗМІ. В лютому сам губернатор заявив, що за ним стежить СБУ, а зовсім нещодавно ГПУ влаштувала гучний обшук у будівлі Одеської ОДА. Сам Саакашвілі заявив, що йому заважають проводити реформи недоброзичливці з вищих ешелонів влади. Водночас губернатор був приємно здивований недавнім візитом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

На рахунку Міхеіла Ніколозовича на сьогодні не так багато обіцянок – 27, причому одну обіцянку Саакашвілі дав, ще будучи радником Порошенко. З них всього 4 провалених, у тому числі й обіцянка провести відкритий конкурс на посаду глави Одеської митниці.

11 обіцянок Саакашвілі мають статус «у процесі виконання». Серед них обіцянки відремонтувати трасу з Одеси в Рені, а також подати позов щодо незаконного обшуку його приймальні працівниками Генеральної прокуратури.

Більшість обіцянок, а саме 12, Саакашвілі виконав. Так, одеський губернатор створив обіцяний центр надання адміністративних послуг та облаштував поблизу Маріуполя блокпост для підрозділу «Шторм».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: