Мер Львова Андрій Садовий: як «міцний господарник» виконує свої обіцянки

Читать на русском
Які зі своїх обіцянок львівський міський голова Андрій Садовий провалив, а які все ж виконав?
Андрій Садовий

Андрій Садовий вперше став міським головою Львова в 2006 році. З грудня 2015 року він уже втретє поспіль обіймає посаду мера міста. За той час, що Садовий керує Львовом, місто отримало цілу низку звань і премій, очолювало всілякі рейтинги туристичної та інвестиційної привабливості, було назване найкомфортнішим містом країни й навіть з легкої руки Мінкульту отримало звання «культурної столиці України».

У зв'язку з цим Садового згадують як приклад для інших державних управлінців, деякі хотіли би бачити його президентом. Нещодавно всерйоз обговорювалася ймовірність призначення Садового на посаду прем'єр-міністра України.

«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, як мер Львова насправді справляється з виконанням своїх обіцянок та керує розвитком міста.

Ремонт вулиць

Львів славиться своєю стародавньою архітектурою. Історичний центр Львова внесений до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО й притягує до себе туристів. Проте багато центральних вулиць міста потребують капітального ремонту, а фасади старовинних будинків руйнуються на очах.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий планує ремонт вул. Київської у 2014-2015 рр.Сказано 27 грудня 2013 р.Статус обіцянки: Не виконано

Багато обіцянок щодо ремонту вулиць і будинків у Львові Садовий, на жаль, провалив. Так, обіцяний Садовим на період 2014-2015 років ремонт 11 львівських вулиць не був проведений. Також мер провалив свою обіцянку про ремонт даху музею Пінзеля.

Обіцянки Садового відремонтувати 5 вулиць і 6 об'єктів міської архітектури мають статус «у процесі».

5 вулиць за період з 2014 року Садовий усе ж, як і обіцяв, відремонтував.

Транспорт

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий планує у 2014 році придбати 100 нових великих автобусівСказано 26 грудня 2013 р.Статус обіцянки: Не виконано

Багато обіцянок Садового стосуються розвитку транспортної інфраструктури Львова. Серед них також вистачає невиконаних.

Садовий так і не виконав обіцянку закупити для Львова 56 тролейбусів в 2014 році, вчасно запустити трамвай на Сихів, закупити 100 нових автобусів та устаткувати місто транспортом виробництва львівського заводу «Електрон».

У процесі виконання перебуває обіцянка Садового в поточному році випустити на вулиці Львова 60 нових автобусів і тролейбусів, а також 7 трамваїв.

ЖКГ і соціальна сфера

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв виділити більше 20 млн грн на ремонти шкіл в 2013 роціСказано 28 травня 2013 р.Статус обіцянки: Архів

У цій сфері найгучніші провали Садового стосуються невиконання львівським мером обіцянок вирішити проблеми з нестачею місць у дитсадках. Львівський мер також не спромігся спрямувати 20 млн гривень на ремонт львівських шкіл у 2013 році та ліквідувати звалище біля Львова.

Чекає свого виконання обіцянка Садового щодо відновлення роботи 9 дитячих садків, відкриття 16 додаткових груп у ДНЗ та спорудження нового сміттєпереробного комплексу.

Всього Садовий роздав 305 обіцянок. Рівень відповідальності львівського мера – 39%. 83 обіцянки Садовий провалив, ще 102 – в процесі виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: