Порошенко розповів, що завадило агресору захопити південні області України

Читать на русском
Російсько-терористичні війська не змогли розв’язати війну на півдні України завдяки зусиллям військово-морського флоту, вважає Президент України.
Петро ПорошенкоФото: Reuters

Президент України Петро Порошенко вважає, що планам із дестабілізації та захоплення південних областей України російсько-терористичних військ і їхніх найманців завадили українські військово-морські сили.

Саме вони стали тим консолідуючим фактором, що згуртував патріотів нашої країни, зазначив Глава держави у своєму привітання до Дня військово-морських Сил України, повідомляє «Слово і Діло».

«Військовим морякам спільно з підприємствами військово-промислового комплексу довелося докласти вагомих зусиль для відновлення бойового потенціалу флоту після передислокації з Криму та Севастополя. Ви стали тією силою, що згуртувала ряди патріотів та зламала плани агресора по дестабілізації та захопленню південних областей нашої держави», – йдеться у зверненні Президента.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє модернізувати вітчизняний військовий флотСказано 23 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Порошенко подякував військовим морякам, відзначивши, що, відроджуючись в умовах війни, український військовий флот чітко виконує завдання, спрямовані на захист портів, узбережжя і морських комунікацій України.

Окремо Президент відзначив вклад морських піхотинців під час оборони Донбасу. «Незламний і непереможний бойовий дух, мужність і професіоналізм морських піхотинців та флотського спецназу, проявлені під час оборони Донбасу, є прикладом виняткової військової доблесті та честі», – наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні міністр оборони Степан Полторак, вітаючи військовий флот, заявив, що невдовзі ВМС отримають 4 нових малих броньованих ракетних катери українського виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: