ВМС невдовзі отримають 4 нові броньовані катери – Полторак

Читать на русском
Міністр оборони привітав українських військових моряків із професійним святом і пообіцяв, що невдовзі ті отримають нові катери вітчизняного виробництва.
Степан Полторак і Геннадій Труханов

Військово-морські сили України нещодавно отримали 2 малі броньовані артилерійські катери вітчизняного виробництва, ще 4 – вже закладені на стапелях.

Про це, вітаючи українських військових моряків, сказав міністр оборони Степан Полторак, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Україна була, є і буде морською державою! Українському флоту бути, і бути йому – сучасним і ефективним… Цього року на будівництво штабу Військово-Морських Сил виділено 100 мільйонів гривень, а також заплановано модернізацію флоту, в тому числі фрегата «Гетьман Сагайдачний». Флот уже поповнили два новозбудовані малі броньовані артилерійські катери, ще чотири – закладені на стапелях. І це тільки початок, попереду велика робота з відновлення і подальшого будівництва флоту», – розповів міністр.

Міноборони хоче кардинально оновити військовий флотМіністерство оборони планує поповнити Військово-морські сили України 30 новими кораблями та катерами.

Також він зазначив, що одним із пріоритетів розвитку ВМФ є розвиток інфраструктури базування флоту, покращення соціально-побутових умов життя моряків.

«Упевнений, що Військово-Морські Сили, послідовно йдучи шляхом реформування, опановуючи стандарти флотів провідних країн світу, підвищать рівень боєздатності і професійної майстерності», – зазначив Полторак.

Нагадаємо, День військово-морських сил в Україні традиційно відзначається в першу неділю липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: