Аваков пообіцяв не допустити створення «народної міліції» в ОРДЛО

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не допустить створення на Донбасі так званої народної міліції.
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував можливість створення на окупованих територіях Донбасу так званої «народної міліції», яка була б непідконтрольною МВС України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За словами міністра, рішення про створення такої «міліції» є неконституційним. Аваков додав, що він піде у відставку, якщо таку «міліцію» все ж створять.

«У Мінських угодах прописані проекти типу «народна міліція, що не підкоряється МВС України». Я не приймаю цього пункту та ніколи не прийматиму. І мене ніхто не змусить. Поліція має бути українською, за українським законом і за єдиним стандартом. Особливої поліції, що не підкоряється нікому, не буде. Принаймні це моя позиція. Можливо, парламент вирішить інакше, але в такому разі я піду у відставку», – заявив Аваков.

Глава відомства додав, що як міністр виконуватиме лише те, що лежить у розрізі його повноважень.

Клімкін назвав цілі поліцейської місії ОБСЄ на ДонбасіМіністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав головну мету збройної місії ОБСЄ на Донбасі.

Міністр також висловився за відправку на Донбас збройної місії ОБСЄ й наголосив, що це буде можливо лише за умови відновлення Україною контролю за державним кордоном за відсутності російських військ на українській території.

«Тоді запускається поліцейська місія, обов'язково міжнародна, й вона намагається виступити арбітром, не допускати зіткнень. Будемо вважати, що це можливо в цій складній ситуації... Така поліцейська місія має бути в складі приблизно 5 тисяч осіб, а чи реально це – ось це питання», – сказав міністр.

Нагадаємо, в уряді Німеччини не можуть вирішити питання відправки на Донбас збройної місії ОБСЄ.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: