Аваков порахував, якої суми бракує для завершення переатестації поліції

Читать на русском
Для завершення переатестації українських правоохоронців Міністерству внутрішніх справ не вистачає 2 млрд грн.
Арсен Аваков

Для того, щоб завершити процес переатестації правоохоронців, Міністерству внутрішніх справ необхідно ще 2 млрд грн з Державного бюджету.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів очільник МВС Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

Наразі, за словами Авакова, процес переатестації гальмує відсутність коштів для пошиття нової форми та підвищення зарплатні вже переатестованим поліцейським.

«Ми проситимемо цього року додатково виділити МВС 2 млрд грн, щоб забезпечити адекватні заробітні плати та обмундирування всьому особовому складу поліції, який пройшов переатестацію», – заявив Аваков.

За словами міністра, МВС відчутно підняло заробітну платню переатестованим працівникам, однак тепер непоодинокими є ситуації, коли вищий командний склад поліції після переатестації продовжує отримувати ту ж саму зарплату, що й раніше, а їхні підлеглі при цьому заробляють більше.

У Запоріжжі призупинили переатестацію поліцейськихЗа словами глави ГУ Нацполіціі в Запорізькій області, процес переатестації гальмують звільнені поліцейські.

«Ми відчутно підняли зарплату поліцейським, але в нас є ситуації, коли лейтенанти вже отримують належну зарплату, а на вищий командний склад не вистачає коштів. Кого ми обманюємо? Що, полковник житиме на 4 тис. грн, розуміючи складність ситуації, в той час, коли його підлеглий отримує 6 тис., і героїчно терпітиме? Скільки? Тиждень, три, а потім буде красти – людина слабка», – пожалівся міністр.

Крім того, Міністерству поки не вистачає коштів навіть на те, щоб «перевдягнути» поліцейських.

«Статистика по Україні приблизно зрозуміла: цей метод відсіває 25-30 відсотків у керівництві поліції та 12-15 відсотків рядового складу. Після цього люди атестуються на посаді поліцейського та їм дозволяють надіти нову форму. Саме за нею, за нашим задумом, люди мали вирізняти поліцейського, який пройшов атестацію. Але, як завжди, життя б'є нас по голові – у нас не вистачає грошей, щоб вчасно пошити нову форму, щоб підняти всім відразу зарплату і на багато іншого. І тут потрібно чітко усвідомлювати: якщо ми хочемо мати нову поліцію, то на це треба виділяти кошти, інакше реформа приречена», – додав Аваков.

Нагадаємо, раніше заступник міністра Ека Згуладзе заявила, що пішла з МВС України не через конфлікт з Аваковим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: