Аброськін: поліція в прифронтовій Авдіївці укомплектована лише на 30%

Читать на русском
Керівник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін не проти, щоб до прифронтових районів дули направлені міліціонери, що не пройшли переатестацію.
В'ячеслав Аброськін

Керівник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін виступає за те, щоб направити на службу в прифронтові райони міліціонерів, що не пройшли переатестацію, не добравши мінімальну кількість балів.

Про це з посиланням на відділ комунікацій ГУНП в Донецькій області повідомляє «Слово і Діло».

Зо словами Аброськіна, ситуація з поліцейськими кадрами в регіоні критична – в середньому по Донецькій області поліція укомплектована лише на 70%, а в прифронтових містах, зокрема, в Авдіївці – усього на 30%.

Аваков звільнив начальника поліції Рівненської областіГлава МВС України Арсен Аваков звільнив в. о. начальника Національної поліції Рівненської області Сергія Максимова, якого підозрюють у «кришуванні» незаконного видобутку бурштину в Рівненській і Житомирській областях.

«Некомплект поліції Донеччини в середньому складає 30%, в прифронтовій Авдіївці, наприклад, сягає 70%, підрозділи працюють без вихідних. А черги до зони АТО просто немає. На сьогодні жоден з поліцейських, хто не добрав бали під час атестації, не виявив бажання служити на Донеччині», – констатував Аброськін.

Також в обласному управлінні Нацполіції уточнили, що на службу запрошуються виключно правоохоронці, що під час атестації не добрали 1-2 бали. Мова не йде про тих, хто повністю провалив тести, підозрювався чи був замішаний у корупції. На думку Аброськіна, в підрозділах органів внутрішніх справ є багато досвідчених спеціалістів, що могли б допомогти поліцейським у прифронтових районах, де ледь не щодня відбуваються обстріли.

Нагадаємо, сьогодні вночі бойовики атакували Станицю Луганську, а вчора ввечері – обстріляли житлові райони Мар’їнки та Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: