«Укрзалізниця» просить активістів розблокувати потяги з українським лісом

Читать на русском
У компанії підкреслили, що залізниця надає послуги з перевезення вантажу та не несе відповідальності за видачу дозвільних документів на нього.

Керівництво «Укрзалізниці» закликало активістів розблокувати вагони з лісом на західному кордоні України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укрзалізниці».

«Блокування громадськими активістами вагонів із лісом на заході України може негативно вплинути на роботу галузі, погіршити її фінансове становище та унеможливлює ефективне використання рухомого складу», – пояснюють у компанії.

В «УЗ» підкреслили, що залізниця надає послуги з перевезення вантажу та не несе відповідальності за видачу дозвільних документів на нього.

«Відправник отримає всі дозвільні документи на вивезення. Встановлення відповідності лісової продукції в конкретній характеристиці української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності не належить до компетенції працівників залізниці», – зазначили в «Укрзалізниці».

В повідомленні наголошується, що залізничники готові в разі необхідності максимально сприяти правоохоронним і контролюючим органам у розслідуванні з перевезення лісової продукції та надати всю необхідну інформацію про вантажі.

Аж тріски летять: яка ситуація з вирубкою карпатських лісів?«Слово і Діло» підготувало відразу дві інфографіки про ситуацію навколо незаконної вирубки лісів в Карпатах.

Як повідомлялося раніше, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак доручив звільнити керівника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області через незаконну вирубку лісу природно-заповідного фонду країни.

Також Кабінет міністрів України має намір звільнити нинішнього главу Держлісагентства Олександра Ковальчука через масову вирубку лісів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: