У Польщі створюється профспілка українських працівників

Читать на русском
Професійна спілка створюється з ініціативи Загальнопольського альянсу профспілок і українців, зайнятих на польських підприємствах.

В Катовіце відбулися установчі збори Профспілки українських заробітчан у Польщі, очікується реєстрація в Крайовому судовому реєстрі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

«Українці, які найчастіше працюють нелегально, не тільки не охоплені мінімальними нормами права праці та соціального забезпечення, їх просто експлуатують і обманюють», – зазначив директор міжнародного відділу альянсу профспілок Петро Островський.

Причина проста – українці не знають свої права і не знають до кого звернутися за допомогою.

Професійна спілка створюється з ініціативи Загальнопольського альянсу профспілок і українців, зайнятих на польських підприємствах.

Організатори вважають, що нова профспілка буде сприяти забезпеченню умов для українських працівників згідно з пунктами Міжнародної організації праці.

Держзамовлення в освіті: яку професію обрати, щоб навчатися на бюджетіСлово і Діло дослідило, в яких обсягах і за якими принципами здійснюється державне фінансування освіти в Україні.

Як раніше повідомлялося, скасування з 1 травня оподаткування податком пенсій в Україні торкнеться близько 350 тис. українських громадян.

Нагадаємо, що в грудні Профспілка атестованих працівників МВС вийшла на мітинг проти рішень керівництва Міністерства та Національної поліції по роботі атестаційних комісій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: