Експерт: заступник міністра вугільної промисловості глухий до прохань шахтарів

Читать на русском
В профспілковій організації шахтарів Лисичанська констатують: замість того, щоб допомогти з видобутком власного вугілля, уряд фактично займається фінансуванням іноземного виробника.
Ігор Мартиненков

Профільний заступник міністра енергетики України з питань вугледобувної промисловості Ігор Мартиненков ігнорує ініціативи представників державних шахт в питаннях підвищення видобутку вугілля та інвестування.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne розповів лідер шахтарської профспілкової організації міста Лисичанська Едуард Всеволодський, пише «Слово і Діло».

За словами фахівця, мова йде про повне ігнорування не лише потреб державних шахт для видобутку нового вугілля, але і, як наслідок, про соціальне благополуччя в шахтарських регіонах.

Як приклад Всеволодський привів провідну і найбільш перспективну шахту «Лисичанськвугілля» – ім. Мельникова. На даний момент підприємство готове до розробки нових пластів вугілля, але для цього йому необхідно обладнання, грошей на яке у шахти просто немає (знову ж таки, через надто низьку ціну реалізації державного вугілля). Більше, того, держава відмовляється не тільки вкладати кошти у розвиток галузі, але й не сприяє інвестиційним вкладенням, констатував фахівець.

«Ми в Міністерство направили в межах 23-24 листів. Жодної відповіді нам не прийшло. Так само, коли на шахту Мельникова потрапили китайські інвестиції, навіть в цьому напрямку ніхто не працює, навіть по залученню інвестицій. Це провідна шахта «Лисичанськвугілля», – розповів Всеволодскій.

У свою чергу сам Всеволодський, як представник профспілки, неодноразово намагався потрапити на прийом до першого заступника міністра, але всі спроби розповісти керівнику галузі про її проблеми, за його словами, виявилися марними. «Я записувався на прийом до першого заступника міністра вугільної промисловості, а мене й на поріг не пустили», – поскаржився він.

Нагадаємо, зі слів міністра енергетики України Володимира Демчишина, наша країна вже запасла достатньо енергетичного вугілля для проходження осінньо-зимового періоду, проте фахівці ставлять під сумнів це твердження, вважаючи, що майбутньої зими на Україну чекають нові відключення електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: