У НАТО розкрили плани зі збільшення присутності в Балтії

Читать на русском
Наразі з провідними країнами НАТО проводяться консультації про формування чотирьох батальйонів у країнах Балтії та Польщі.
Міністр оборони Латвії Раймонд Бергманіс

На Варшавському саміті в липні цього року буде ухвалено рішення про посилення військової присутності НАТО в країнах Балтії.

Про це заявив у ефірі телеканалу «ЛТБ» міністр оборони Латвії Раймонд Бергманіс у цю п'ятницю, повідомляє «Слово і Діло».

Бергманіс також додав, що заручився підтримкою з боку США під час візиту до Північної Америки.

Відзначимо, що Бергманіс зустрічався з керівництвом стратегічного командування НАТО з трансформації в Норфолку та обговорював ключові питання підвищення обороноздатності Північноатлантичного альянсу напередодні саміту у Варшаві.

Нагадаємо, що наразі з провідними країнами НАТО проводяться консультації про формування чотирьох батальйонів у країнах Балтії та Польщі.

«Це важливий крок на шляху до Варшавського саміту НАТО, який відбудеться 8-9 липня. На ньому глави держав мають ухвалити рішення про довгострокову військову присутність союзників у нашому регіоні», – сказав командувач Національними збройними силами Латвії Раймонд Граубе.

Експерт дав оцінку ініціативі створення Чорноморської флотилії під егідою НАТОЕксперт прокоментував заяву Президента України про те, що Україна, Румунія та Болгарія хочуть створити Чорноморську флотилію під керівництвом НАТО.

Вчора, 19 травня, державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі запевнив, що НАТО не відновить робочі відносини з Росією до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

Як повідомлялося раніше, міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що цього року Росія створить три нових дивізії, аргументуючи це протидією нарощування НАТО військової присутності у Східній Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: