Керрі запевнив, що відносини між НАТО та РФ до виконання «Мінська» не відновляться

Читать на русском
Дерсекретар США Джон Керрі запевнив, що НАТО не відновить робочих відносин із РФ до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.
Джон Керрі

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі запевнив, що НАТО не відновить робочих відносин із Росією до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

По це він заявив вчора, 19 травня, під час засідання міністрів закордонних справ країн-членів Північноатлантичного альянсу на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«НАТО було й має бути відкритим для політичного діалогу з Росією, але ми утримаємося від звичайної співпраці до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі. І це критично. Не робіть жодних помилок. Ми не визнаємо анексію та окупацію Криму», – зазначив держсекретар.

Керрі також нагадав, що Північноатлантичний альянс перегляне свою роботу на східному кордоні Європи.

Україна в планах НАТО: щит чи меч у протистоянні з Росією?Поки що роль України у відносинах з НАТО обмежується виключно військовим співробітництвом у сфері навчання та технічної допомоги, а про вступ до Альянсу говорити не доводиться

«Ключовий аспект нашої реакції на дії Росії в Україні – це виконання зобов'язань, взятих в Уельсі щодо інвестицій в оборону, продовження посилення наших можливостей. Саме тому ми робимо свій внесок у 3,4 млрд доларів у ініціативу європейських гарантій», – додав він.

Нагадаємо, раніше російське Міністерство закордонних справ засудило підписання Чорногорією протоколу про приєднання до НАТО та заявило, що її вступ до Альянсу не залишиться без реакції з боку РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: