Лідери чотирьох країн відмовилися їхати в Москву на 9 травня

Читать на русском
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс пояснив відмову від участі в параді в Росії несвоєчасністю, через російську агресію проти України.

Литва, Польща, Словаччина і Чехія не мають наміру відправляти свої делегації на парад, присвячений Дню перемоги в Москві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Польща».

Міністерство оборони Польщі пояснили, що не відправлятимуть свою делегацію, так як всі урочисті заходи в цей день пройдуть на території країни.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс був більш відвертий, пояснивши відмову від участі в параді в Росії несвоєчасністю, через російську агресію проти України.

«Я не думаю, що зараз, коли ми стали свідками агресії Росії проти України, слід брати участь у військових парадах. Це не дуже хороший спосіб віддати данину пам'яті жертвам Другої світової війни», – підкреслив він.

Міноборони Чехії та Словакії також в дипломатичній формі повідомили, що пам'ятні заходи з нагоди Дня перемоги пройдуть на території їх держав і ніяких делегацій в Москву відправляти не збираються.

Дно Перемоги: українці відреагували на відео з онукою російського ветеранаНапередодні 9 травня в Росії зняли відео, на якому дівчинка намалювала історію свого прадіда його прахом. «Слово і Діло» відстежило реакцію українців на черговий шедевр російської пропаганди

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко скасував День захисника Вітчизни, який щорічно відзначали 23 лютого.

Як раніше повідомлялося, на зміну проекту «Новоросія» прийшов проект «Малоросія».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: