Київські силовики обіцяють 9 травня дати по зубах усім провокаторам

Читать на русском

Силові структури української столиці обіцяють мобілізувати максимум ресурсів щоб гарантувати киянам мирне святкування 9 травня.

Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, прокурор Києва Микола Герасимюк пообіцяв, що міліція і прокуратура жорстко реагуватимуть на будь-які спроби провокацій та не допустить нечітких дій.

Прокурор попросив активістів самооборони Майдану не реагувати на провокації і нагадав, що охорона громадського порядку – прерогатива правоохоронців.

Своэю чергою, начальник київської міліції Юрій Мороз заявив, що його підлеглі використають увесь свій професіоналізм, щоб убезпечити місто від провокацій: «Ми виконаємо свою роботу чітко, професійно, і цим покажемо, що в нас є професійні правоохоронні органи, й нікому не дозволимо навіть подумати про зміну державного устрою України».

Керівник управління СБУ в Київській області Юрій Артюх також пообіцяв, що святкування Дня Перемоги цього року залишить по собі лише позитивні враження. Він наголосив, що київські спецпризначенці вживають особливих засобів безпеки.

Про тривожні очікування на травневі свята говорив чи не кожен український високопосадовець. Так, в. о. Президента України Олександр Турчинов пояснив появу блокпостів навколо Києва необхідністю запобігти провокаціям 9 травня.

Нагадаємо, вчора «Слово і Діло» писало про те, що на честь 69-ї річниці Дня Перемоги в Києві з ініціативи КПУ та Партії Регіонів пройде 150-тисячна демонстрація. У Бондаренка проти таких заходів не заперечують, хоча сама міська адміністрація Києва збиралася обмежити масштаб святкування у зв’язку з терористичною загрозою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: