Єврокомісія підтримала рішення про скасування віз для Туреччини

Читать на русском
Єврокомісія підтримала рішення про надання Туреччині безвізового режиму в рамках домовленостей щодо сирійських мігрантів.

Європейська комісія підтримала рішення про надання Туреччині безвізового режиму в рамках домовленостей щодо сирійських мігрантів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

За словами першого віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса, Туреччина багато чого досягла за останні тижні в частині дорожньої карти щодо візової лібералізації. Втім, турецькій владі доведеться ще багато чого зробити за короткий термін.

«Саме тому наша пропозиція про запровадження безвізового режиму відкриває шлях для того, щоб Європейський парламент і держави-члени ЄС ухвалили остаточне рішення про скасування візового режиму, після того як Туреччиною будуть виконані всі умови», – заявив Тіммерманс.

Водночас єврокомісар додав, що Туреччина має виконати ще 5 пунктів, які стосуються боротьби з корупцією, захисту даних, судового співробітництва з усіма державами, розвитку співробітництва з Європолом та перегляду законодавства й практики в боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз домовився з Туреччиною про вирішення питання щодо сирійських біженців. Згідно з угодою, Туреччина прийматиме сирійських мігрантів назад із Греції, а за це ЄС розгляне скасування віз для турків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: