Туреччина має брати приклад з України в питанні скасування віз – польський міністр

Читать на русском
За словами одного з польських урядовців, Туреччина має піти шляхом усіх країн, що отримали чи отримають безвізовий режим.
Міністр внутрішніх справ й адміністрації Польщі Маріуш Блащак

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак заявив, що Туреччина має отримати дорожню карту щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, як це зробила Україна.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, навряд чи Туреччина отримає безвізовий режим з ЄС на базі якихось привілеїв, і саме тому вона має отримати дорожню карту для отримання безвізового режиму.

«Ми вважаємо, що все має відбуватися згідно з процедурами. Якщо Україна має дорожню карту (щодо лібералізації візового режиму – Ред.), то Туреччина також повинна її мати. Не уявляємо собі, щоб це відбувалося на базі якихось привілеїв, спрямованих лише до якоїсь однієї країни», – зазначив Блащак.

Під час війни в Сирії загинуло більше 270 тисяч осібЗ березня 2011 року і станом на сьогодення під час війни в Сирії загинуло більше 270 тисяч осіб, з них майже 80 тисяч є цивільними.

Водночас польський міністр задоволений домовленістю між Європейським Союзом та Туреччиною в питанні біженців. Блащак повідомив, що розподіл біженців між країнами ЄС не є виходом з цієї кризи, замість цього краще сконцентруватися на фінансовій та гуманітарній допомозі країнам, що розташовані поруч із зоною конфлікту.

Нагадаємо, раніше влада Туреччини домовилася з Євросоюзом про прийняття нелегальних мігрантів із Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: