Омбудсмен просить Авакова про «адекватне рішення» щодо Киви

Читать на русском
Звільнити начальника Департаменту протидії наркозлочинності Киву просить уже й омбудсмен Лутковська.
Ілля Кива

Уповноважений із прав людини Валерія Лутковська звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням звільнити начальника Департаменту протидії наркозлочинності Іллю Киву.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу омбудсмена.

Причиною ухвалення дисциплінарних заходів щодо Киви Лутковська називає його недоречну соціальну активність, яка, на її думку, є неприпустимою для державного службовця та високопоставленого правоохоронця.

«У соціальній мережі Facebook Кива активно висвітлює свою діяльність на посаді начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України. Відповідно, всі його висловлювання та розміщена на вказаному інтернет-ресурсі інформація вважаються офіційними, тобто такими, які ілюструють позицію конкретного органу влади в тій чи іншій ситуації. Як відомо, така діяльність Киви вже давно породила в суспільстві негативну реакцію та обурення, яке посилюється відсутністю адекватної реакції з боку керівництва цієї посадової особи», – йдеться у зверненні омбудсмена.

Як виконує свої обіцянки глава МВС Арсен Аваков?«Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як глава МВС Арсен Аваков виконує свої обіцянки.

Також, на її думку, Кива порушив принцип захисту персональних даних і, як наслідок, принцип презумпції невинуватості щодо низки осіб. У зв'язку з цим Лутковська просить главу МВС прийняти «адекватне рішення» щодо голови Департаменту боротьби з наркозлочинністю.

«З огляду на зазначене, закликаю Вас взяти до уваги описані вище факти, пов'язані з діяльністю Киви, врахувати положення міжнародно-правових актів, якими керується вся європейська спільнота, та прийняти адекватне рішення щодо Киви за результатами розгляду документів, поданих Вам главою Національної поліції України», – резюмувала вона.

Нагадаємо, керівник національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила про намір звільнити Киву ще 22 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: