Порошенко підписав указ про деофшоризацію

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко сьогодні підписав указ про ухвалення заходів із деофшоризації в країні.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про заходи щодо протидії зменшенню податкової бази та переміщенню доходів за кордон».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Згідно з указом, в Україні буде створено робочу групу для підготовки законопроектів із деофшоризації української економіки. Її очолить голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

«Робоча група має підготувати до 10 червня 2016 року з урахуванням міжнародних ініціатив, розроблених Організацією економічного співробітництва та розвитку, законопроекти щодо вдосконалення процедур контролю за трансфертним ціноутворенням і виведенням доходів за кордон, запровадження правил щодо контрольованих іноземних компаній, протидії агресивній податковому плануванню, а також із питань лібералізації валютного законодавства України», – повідомляє прес-служба.

Порошенко уточнив свою позицію щодо офшорівПорошенко заявив, що компанія Prime Asset Partners Limited на БВО була створена для передачі бізнесу в управління банку Rothschild.

Метою документа є посилення контролю за агресивним податковим плануванням вітчизняними компаніями та збільшення прозорості ведення бізнесу в Україні.

Кабінет міністрів України має організувати роботу щодо вступу України до міжнародних ініціатив Організації економічного співробітництва та розвитку, зокрема щодо автоматичного обміну податковою інформацією.

Нагадаємо, в «БПП» заявили, що найбільше грошей виводилося в офшори за часів прем'єрства Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: