Гройсман: з офшорами Данилюка має розібратися НАЗК

Читать на русском
Якщо в діях Данилюка є зловживання та корупція, це має вивчити НАЗК, вважає прем'єр Гройсман.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що питанням можливих зловживань з боку міністра фінансів України Олександра Данилюка має зайнятися Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це очільник Кабміну заявив у п’ятницю під час години запитань до уряду у Верховній Раді, інформує «Слово і Діло».

«За час роботи в уряді міністра фінансів жодних підприємств не було зареєстровано – це перше. Те, що було за попередній період часу, – я вважаю, що міністр має дати вичерпну відповідь. Якщо ця відповідь буде порушувати закон, він має прийняти своє власне рішення. Але я би хотів, щоб НАЗК із цим питанням розібралося предметно, тому що питання не в відставці, а питання в тому, що якщо було порушення, якщо були зловживання та корупція, то за це потрібно нести відповідальність», – зазначив Гройсман.

Данилюк розповів про перші кроки на шляху до деофшоризаціїМіністр фінансів Олександр Данилюк окреслив перші кроки для забезпечення деофшоризації економіки України.

За його словами, він чекає перевірки даних про офшори Данилюка від компетентних органів або внесення в декларацію нових даних, після чого зможе прийняти рішення щодо нього.

Сам Данилюк, коментуючи це запитання, заявив, що з моменту перебування на посаді міністра не має достатньо часу для виправдань і передав цю справу юристам, що мають довести його невинуватість. Також він заявив, що сприймає це запитання як депутатський запит і пообіцяв дати на нього відповідь.

«Я сприймаю Ваш запит як депутатський запит, я відповім на нього», – заявив Данилюк у відповідь народному депутату від фракції «Радикальної партії» Олега Купрієнка, який запитав, чи піде міністр із посади самостійно через наявність офшорних рахунків, що нібито є порушенням закону.

Нагадаємо, раніше глава Національного агентства щодо запобігання корупції Наталя Корчак заявляла, що офшорні скандали не варто пов'язувати з декларуванням доходів. Поки ж, за її словами, НАЗК не може цим зайнятися, оскільки зайняте більш нагальними проблемами – формуванням штату та облаштуванням приміщення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: