Експерт дав оцінку ситуації з офшорами новообраного глави Мінфіну

Читать на русском
Володимир Сіденкоекономічний експерт

Ситуація з офшорами в Україні вже є аномальною, а щодо Данилюка, то зараз це питання кредиту довіри до нього.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт Володимир Сіденко, аналізуючи розкриття офшорних компаній нового глави Мінфіну Олександра Данилюка та рішення Володимира Гройсмана передати розслідування справи до НАЗК.

«Офшорна діяльність у нас уже набула системного характеру. Фактичн, йдеться про те, що в Україні процеси пішли шляхом офшоризації бізнесу, прихованого переводу капіталу за кордон і приховування своїх капіталів від податкових органів», – розмірковує Сіденко.

На його думку, в нас це вже перетворилося на хворобливий стан, що призвело до деформації економіки.

Новий глава Мінфіну почав роботу з імітації реформ – експертЕкономіст прокоментував заяву новообраного міністра фінансів Олександра Данилюка, який хоче ліквідувати податкову поліцію.

«Якщо в інших країнах за всієї поширеності це не є домінуючою формою ведення бізнесу, то в нас це набуло характеру злоякісного утворення. Деякою мірою це пов'язано з тим, що в нас не захищені відносини власності та діють репресивні фіскальні режими. Але проблема в тому, що до цієї справи вже причетні люди, які й формують такий режим», – пояснює експерт.

Він підкреслив, що коли цим займаються люди, які ухвалюють закони та постанови уряду, – це аномалія.

Крім того, як зазначив економіст, така інформація може вплинути на сприйняття нашими кредиторами України та на бажання надалі надавати нам фінансову допомогу.

Додамо, що сам новообраний міністр фінансів Олександр Данилюк зізнався, що є директором трьох офшорних компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: