Експерт пояснив маніпуляції Заходу зі статусом Донбасу

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

У Франції люди байдужі до потреб українського суспільства, тому нам можуть нав'язувати все що завгодно, але лише Україна має вирішувати, як далі бути.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи заяву МЗС Франції, яке наполягає на тому, щоб до кінця першого півріччя 2016 року Україна закріпила особливий статус Донбасу в Конституції.

«Українське Міністерство закордонних справ зробило дуже правильний крок, коли запропонувало відправити на Донбас поліцейську місію ЄС. Політики Заходу можуть нескінченно вказувати, що нам робити доти, доки вони не відповідають перед своїми платниками податків за свої ж втрати», – констатував Грабський.

За його словами, суть у тому, що відправка такої місії передбачає відправку технічної групи для визначення мандата та можливості роботи.

«Якщо ця технічна група скаже, що проводити вибори неможливо, то всі ці розмови стають простим політичним популізмом. Є реальна ситуація, що не дозволяє цього робити», – вважає фахівець.

Експерт також зазначив, що проросійське лобі на Заході є досить сильним і ми не можемо відкидати ймовірність його впливу в тому числі й на місію ОБСЄ, але й говорити про їхню абсолютну необ'єктивність також не варто.

Безумовно, дипломати, якими є представники місії ОБСЄ, відточують будь-яку фразу.

«Основне завдання місії ОБСЄ – це спостереження за виконанням Мінських угод і мінімізація страждань мирного населення. У далекій Франції людям абсолютно все одно на потреби українського суспільства. Тому вони приймають рішення на рівні «мінімізувати загибель людей». Їхнє завдання – усунути конфлікт, а що далі робитиме Україна, для них не має значення», – проаналізував ситуацію Сергій Грабський.

Нагадаємо, голова фракції «БПП» Юрій Луценко пообіцяв, що ВР не голосуватиме за зміни до Конституції в частині децентралізації, поки РФ не виконає свої зобов’язання щодо Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: