Україна та ЄС розширять товарний асортимент у рамках Угоди про асоціацію

Читать на русском
Оптимізація ЗВТ з ЄС стосується розширення наявних квот, розширення асортименту українських товарів на ринках ЄС, а також більш ефективної та швидкої адаптації до стандартів ЄС.
Міністр закордонних справ Павло Клімкін

Представники України та Європейського Союзу ведуть активні переговори щодо оптимізації зони вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі з представниками європейської бізнес-асоціації, передає «УНН».

«Ми зараз ведемо дуже активні переговори з ЄС про можливість більш оптимального використання ЗВТ, про можливість розширення доступу на ринок ЄС, швидкого доступу», – сказав Клімкін.

За його словами, оптимізація ЗВТ з ЄС стосується розширення наявних квот, розширення асортименту українських товарів на ринках ЄС, а також більш ефективної та швидкої адаптації до стандартів ЄС.

ЗВТ з Канадою приверне увагу азійських країн – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Україна і Канада завершили п'ятирічні переговори про створення ЗВТ.

«Щоб Україна, з точки зору своєї економіки, була зрозуміла для європейських інвесторів, для європейського бізнесу», – говорить Клімкін.

Нагадаємо, що ЗВТ між Україною та ЄС вступило в силу з 1 січня 2016 року.

Як стало відомо раніше, Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою запрацює в 2017 році.

Цього року вступить у дію ЗВТ між Україною та Туреччиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: