Рада спитає з New York Times за статтю про корупцію в Україні

Читать на русском
Секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Іван Вінник заявив про претензії до журналістів New York Times.
Іван Вінник

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони має намір звернутися до редакції The New York Times з вимогою роз'яснити та спростувати деякі тези зі скандальної статті «Непереможна корупція в Україні».

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в ефірі «5 каналу» розповів народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Іван Вінник.

«Це шановане видання. І хтось дав їм інформацію, яка не відповідає дійсності. Це буде підтверджено не лише української генеральною прокуратурою, а й британськими фахівцями, які, я сподіваюся, сприймаються виданням The New York Times як компетентні», – сказав нардеп, додавши, що комітет буде вимагати від видання спростування статті.

За словами Вінника, комітет вимагатиме від американської газети спростування заяви журналіста NYT про відповідальність колишнього генпрокурора Віктора Шокіна в справі Миколи Злочевського. Також нардеп заявив, що у New York Times запитають щодо натяків про причетність до корупційних справ Президента України Петра Порошенка.

«Будемо вимагати прокоментувати пряму вимогу відновити Сакварелідзе – в якому правовому полі, яким чином взагалі редакція високоповажного видання може вимагати від глави держави таке зробити», – додав Вінник.

Порошенко уточнив свою позицію щодо офшорівПорошенко заявив, що компанія Prime Asset Partners Limited на БВО була створена для передачі бізнесу в управління банку Rothschild.

«Я категорично сподіваюся, що The New York Times, коли отримає обґрунтовану інформацію з нашого боку, відреагує належним чином», – резюмував Вінник.

Нагадаємо, американське видання The New York Times опублікувало статтю, в якій жорстко розкритикувало внутрішню політику Президента України, звинувативши його в потуранні корупції.

Автори матеріалу назвали генерального прокурора Віктора Шокіна «символом української корупції» та відзначили, що його звільнення не є достатнім сигналом того, що українська влада дійсно бажає боротися з корупцією в країні. Крім того, Порошенко закликали відновити на посаді Давида Сакварелідзе, а також почати широку суспільну дискусію щодо наступного генпрокурора.

Президент України Петро Порошенко вважає, що редакційна стаття The New York Times про небажання української влади боротися з корупцією є частиною гібридної війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: