Порошенко назвав статтю NYT про корупцію в Україні елементом гібридної війни

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко прокоментував статтю The New York Times, яка звинуватила українське керівництво в небажанні боротися з корупцією
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що редакційна стаття The New York Times про небажання української влади боротися з корупцією є частиною гібридної війни проти України.

Про це Глава держави заявив під час візиту до США, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Нагадаємо, кілька днів тому авторитетне американське видання The New York Times опублікувало статтю, у якій жорстко розкритикувало внутрішню політику Президента України, звинувативши його в потуранні корупції.

Автори матеріалу назвали генерального прокурора Віктора Шокіна «символом української корупції» і зазначили, що його звільнення не є достатнім сигналом того, що українська влада дійсно бажає боротися з корупцією в країні. Крім того, Порошенка закликали поновити на посаді Давіда Сакварелідзе, а також почати широку суспільну дискусію щодо наступного генпрокурора.

Коментуючи статтю NYT Порошенко заявив: «Мені відома ця стаття». «Хотів би чітко прокоментувати: на сьогоднішній день проти України проводиться гібридна війна, у тому числі – через механізми розповсюдження інформації, які дискредитують українську державу», – додав Глава держави.

«Така реакція на критику – чергове підтвердження відсутності політичної волі боротися з корупцією. І все це дуже сумно», – прокоментував заяву Порошенка народний депутат від президентської фракції «БПП» Сергій Лещенко.

Порошенко про NYTtdzyadko

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: