Денісова: субсидія як підтримка громадян має залишатися

Читать на русском
Скасування субсидій як форми підтримки малозабезпечених громадян найближчим часом неможливе, вважає Людмила Денісова.
Людмила ДенісоваФото: ukrafoto.com

Найближчим часом скасування субсидій як форми підтримки малозабезпечених громадян неможливе, вважає народний депутат, голова парламентського комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Слову і Ділу», коментуючи стан виконання власної обіцянки про недопущення скасування чи скорочення пільг малозабезпеченим українцям на сплату комунальних послуг.

За словами Денісової, найближчим часом профільний комітет перегляне соціальні норми щодо обсягів газу, тепла й електрики, за які мають сплачувати малозабезпечені категорії споживачів в Україні.

«На засіданні комітету, вже коли отримаємо більш повну інформацію, ми плануємо обговорити питання про перегляд соціальних норм щодо газу, тепла, електрики, скільки людина може використовувати», – заявила вона пояснивши, що, завдяки зусиллям комітету, вдалося удосконалити порядок призначення субсидій, торік визначений Кабміном.

«Тепер в декларацію не потрібно вписувати суму доходів, достатньо вказати, де ці доходи були отримані. А суми звіряють в пенсійному реєстрі, в реєстрі податкової. Тобто ми ці 4 місяці витратили на те, щоб удосконалити цей порядок, і ми його вдосконалили», – додала вона.

Поки що ж держава реалізує стратегію енергоефективності у вигляді побутових кредитів від «Ощадбанку», які можна отримати на утеплення житла, нагадала Денісова.

«Звичайно, дуже хочеться, щоб у нас були всі забезпечені й не потрібен був такий вид допомоги, як субсидія на житлово-комунальні послуги. Але, на жаль, у найближчому майбутньому немає такої перспективи, щоб ми скасували ці субсидії як механізм підтримки малозабезпечених людей в оплаті ЖКП», – констатувала народний депутат.

Нагадаємо, Денісова є одним із найвідповідальніших депутатів парламенту: із 60 її обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом», статус «виконано» мають 35.

Повну версію інтерв’ю з Людмилою Денісовою читайте на нашому сайті за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: