Міклош не обіцяє українцям зниження тарифів на комунальні послуги

Читать на русском
Кандидат на посаду міністра фінансів, словацький реформатор Іван Міклош вважає, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні є нижчими за собівартість.
Іван МіклошФото: nv.ua

Тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні є нижчими за собівартість, тож будь-які розмови про їхнє зниження – це популізм.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив словацький реформатор, радник Наталії Яресько та головний кандидат на посаду міністра фінансів України в новому уряді Іван Міклош, пише «Слово і Діло».

«Тарифи потрібно дерегулювати, це зрозуміло. На щастя, світові ціни на нафту й газ є низькими, тому не потрібно побоюватися стрімкого росту. Але все одно енергетичні тарифи в Україні є нижчими, ніж собівартість. Проблема полягає в тому, що політики в Україні, а також журналісти, не пояснюють цього людям. Регулювання енергетичних тарифів є не лише джерелом корупції, збагачення олігархів, але також залежності від Росії в енергетиці. Також це джерело енергетичної неефективності української промисловості», – переконаний Міклош.

Підвищення тарифів: як тепер українці платитимуть за газ?Експерт проаналізував інформацію про те, що з 1 квітня ціну на газ для населення можуть підвищити в 1,5 рази.

На запитання, чи зміг би він співпрацювати з політиками, які вимагають зниження тарифів (наприклад, із Юлією Тимошенко), екс-прем’єр Словаччини відповів негативно.

«Це просто популізм, і цей популізм дуже небезпечний для України. Якщо новий уряд хоче врятувати Україну, то має прийняти умови співпраці з МВФ», – заявив Міклош.

Нагадаємо, 30 березня спікер Верховної Ради і кандидат на посаду прем’єр-міністра Володимир Гройсман вніс до Верховної Ради проект закону, що дозволяє тимчасово обіймати посаду міністра фінансів особі, що має іноземне громадянство, оскільки Міклош не збирається відмовлятися від громадянства Словаччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: