Які підводні камені у виході нардепів із «БПП»?

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Плюралізм думок повинен існувати, але це не має виходити за рамки ефективності роботи та ухвалення якихось рішень.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи ситуацію з виключенням нардепів із «БПП» і той факт, що до Ради можуть увійти Бригинець і Білоцерківець.

«Причина в тому, що ухвалено закон, який дає для цього можливість, а саме – закон «про партійну диктатуру». Він потрібен для чищення партійних списків. Не лише «БПП», а й «радикали», «Батьківщина» також провели подібну чистку», – зазначив Петренко.

Щодо Фірсова та Томенка, то, як пояснив експерт, вище керівництво партії тепер має право ухвалювати рішення про позбавлення мандата. Норма є, тому все було конституційно.

Полювання на відьом: навіщо депутатам закон про «партійну диктатуру»?«Слово і Діло» спробувало розібратися у справжніх причинах прийняття законопроекту, який в народі вже прозвали законом про «партійну диктатуру».

«Політична логіка цього рішення також цілком зрозуміла. Хоча Луценко заявив, що вони можуть повернутися, написавши заяву. Цього зроблено не було», – нагадав він.

Політолог зазначив, що Томенко та Чепинога, який також вийшов, були «бютівцями» й, можливо, в цьому є якісь підводні камені, але з іншого боку, постає питання, наскільки ці люди потрібні Тимошенко.

«Якщо їх позбавляють мандата, то сенсу в цьому всьому немає», – уточнив Петренко.

«За списками можуть увійти Бригинець і Білоцерківець, які є більш вигідними. Це люди близькі по духу та ідеології до керівництва партії. Тому ситуація є цілком логічною», – проаналізував Ігор Петренко.

Як відомо, раніше нардеп від «БПП» Мустафа Найєм заявив, що вважає виключення Фірсова та Томенка неконституційним, а справжньою причиною назвав той факт, що Фірсов розслідував корупційні схеми в лавах партії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: