Перед візитом до США Порошенку потрібно позбутися Шокіна

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Щодо відставки генпрокурора консенсусу, скоріш за все, досягнуть і голосування за це питання буде успішним.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи інформацію про те, що в «БПП» хочуть проголосувати за відставку прем'єра та генпрокурора цього тижня.

«Президент збирається до США й, безумовно, це питання йому точно поставлять. Тому зараз йому краще їхати без такого непотрібного «багажу у валізі», як Шокін. Шанси на відставку Шокіна досить високі, навіть незважаючи на те, що нового «ручного» кандидата поки не знайшли», – пояснив він.

«Луценко навряд чи стане новим генпрокурором. Усі вже бачили його діяльність на постаді міністра внутрішніх справ. Особливо видатних результатів не було», – підкреслив експерт.

Експерт: якщо Шокін не піде у відставку, президентські вибори стануть реальністюПолітичний експерт прокоментував заяву прокурора ГПУ Владислава Куценка про те, що наступного тижня навряд чи відбудеться зміна генпрокурора.

Політолог переконаний, що для Президента зараз важливіший сам факт голосування за звільнення Шокіна, ніж навіть питання призначення нового.

«Він поїде за океан із тим фактом, що фігура, яка стала для багатьох подразником, уже звільнена», – зазначив він.

«Щодо прем'єра, то наразі остаточних домовленостей немає й «НФ» до останнього бореться. Якщо Яценюк піде на компроміс щодо формування нового уряду, то, можливо, наполягатиме на тому, щоб на посадах залишились Аваков, Петренко та один-два міністри за квотою «НФ» увійшли до нового уряду», – міркує експерт.

«Батьківщина» та «РПЛ», можливо, підтримають Гройсмана, позиція «Самопомочі» є незрозумілою, але є ще депутатські групи.

«Потенційно голоси за Гройсмана є», – констатував Михайло Дяденко.

Нагадаємо, минулого тижня під стінами ГПУ пройшов пікет за відставку генпрокурора Віктора Шокіна. Проте в ГПУ тоді заявили, що питання його звільнення навряд чи вирішать найближчого тижня.

30 березня-2 квітня 2016 року президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Сполучених Штатів Америки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: