Сподіваємося, що у вівторок все-таки Шокіна буде знято – нардеп від «БПП»

Читать на русском
У «БПП» розповіли, коли варто очікувати відставки Віктор Шокіна та спростували можливе призначення Юрія Луценка на цю посаду.

Депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Луценко заявила, що 29 березня, у вівторок розглянуть заяву про відставку генпрокурора Віктора Шокіна та висловила надію, що рішення буде задовільне.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Ми сподіваємося, що у вівторок все-таки Шокіна буде знято. Для нас це, навіть для партії і фракції, яка підтримувала його ..., це дуже негативно було сприйнято і членами фракції, не кажучи вже про суспільство», - сказала Луценко.

Крім того, вона спростувала інформацію, що Юрій Луценко може стати на чолі ГПУ і пояснила це тим, що посаду йому ніхто не пропонував, а також відсутністю юридичної освіти.

Експерт: якщо Шокін не піде у відставку, президентські вибори стануть реальністюПолітичний експерт прокоментував заяву прокурора ГПУ Владислава Куценка про те, що наступного тижня навряд чи відбудеться зміна генпрокурора.

В експертному середовищі вважають, що насправді політичної волі для звільнення Шокіна немає, оскільки Президент не знайшов ще кандидатури на нового «ручного» Генпрокурора.

При цьому, експерти переконані, що навіть якщо на роль нового Генпрокурора призначити супергероя – це не дасть результатів, тому як потрібно міняти всю ситему.

Крім того, політолог Олександр Леонов зауважив, що зараз потрібно побоюватися того, щоб взагалі вистачило голосів за відставку. Він припускає, що може не вистачити одного або двох голосів і це зіграє свою роль.

Як відомо, напередодні біля стін ГПУ пройшов мітинг з вимогою звільнити Віктора Шокіна. За пару днів до пікету, в ГПУ повідомили, що і наступного тижня швидше за все звільнення Шокіна очікувати не варто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: