Експерт: якщо Шокін не піде у відставку, президентські вибори стануть реальністю

Читать на русском
Гліб Канєвськийполітичний експерт

Найближчі місяці Шокін спокійно продовжить роботу, тому що у Президента наразі немає підтримки в парламенті для нового «ручного» генпрокурора.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Гліб Каневський, аналізуючи заяву прокурора ГПУ Владислава Куценка про те, що наступного тижня навряд чи відбудеться зміна генпрокурора.

«Затягуванням із відставкою Шокіна влада вкотре демонструє своє безсилля та дезорієнтацію в ситуації, що склалася, тим самим підштовхуючи себе до повного перезавантаження. Зараз активно обговорюються дострокові парламентські вибори, а чим далі буде затягуватися конфлікт навколо Шокіна, тим ближчими можуть стати ще одні вибори – президентські», – пояснює Каневський.

Наступник Шокіна: хто влаштує Банкову на посаді генпрокурора? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в ГПУ не виключають того, що Шокін залишиться, хоча в АП підтвердили заяву про його відставку.

За його словами, на тому етапі, коли так гучно пролунала заява про відставку Шокіна, президентська команда трохи згасила суспільний гнів, який розгорівся через те, що за 2 роки після Революції Гідності ГПУ так і не надала адекватних результатів розслідувань.

«Звичайно, це відображається на рейтингу Президента. Тоді заява про відставку Шокіна була для нього необхідною», – підкреслив експерт.

«Зараз Президент розуміє, що бурхливу хвилю критики збили, а голосів в парламенті за нового генпрокурора у нього немає, як і нового «ручного» кандидата. От і відбувається така гра, що Шокін начебто у відставці, але виконує свої повноваження», – вважає політичний експерт.

Нагадаємо, ще 19 лютого Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: