Експерт: Президент змінив позицію у питанні відставки Яценюка

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Кожен день цього уряду при владі, а Яценюка на посаді лише шкодить в усіх напрямках – економічному, політичному, реформаторському.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Купира, аналізуючи ситуацію з відставкою прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який продовжує висувати свої умови, в той час як за рішенням Президента 29 березня Верховна Рада має затвердити новий склад уряду.

«Яценюку не вдасться тягнути з відставкою ще півроку, як би він не намагався. Порошенко до останнього намагався не втручатися та публічно не включатися у вирішення ситуації, тому що це мав би зробити парламент, але зараз напруження з іноземними донорами змінило позицію Президента, яка стала більш сильною», – констатував політолог.

На його думку, є декілька сценаріїв розвитку подій

Після відставки Яценюк ще надовго може залишитися в статусі в. о. – експертПоліттехнолог прокоментував заяву про те, що Арсеній Яценюк збирає позачергове засідання уряду.

«Створення широкої коаліції з включенням інших партій, окрім «РПЛ», «Батьківшини», «НФ» та «БПП». Інший варіант – будуть домовленості з «НФ» та надання гарантії їхнього політичного майбутнього», – розповів політолог.

Як відзначив експерт, ще одним сценарієм, як не дивно, може бути повторне голосування за відставку уряду, оскільки якщо буде політичне рішення, то юридичні обґрунтування знайти також зможуть.

«Насправді, є стаття в Конституції про те, що парламент має право розглядати будь-які питання щодо Кабміну, в тому числі й відставку. На неї цілком можуть посилатися та використати для повторного голосування», – пояснив він.

«Ще один варіант – до 29 березня Яценюк може бути просто звільнений у результаті консультацій», – підсумував експерт.

Як повідомлялося раніше, «НФ» претендує на збереження за собою МВС, Мін'юсту та отримання крісла спікера Ради для Андрія Парубія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: