РФ пустить українських лікарів до Савченко

Читать на русском
За дорученням Президента була сформована мобільна бригада із найкращих українських медиків, які сьогодні ж виїдуть до Росії, щоб оглянути Савченко

У найближчі години до Росії виїде група українських лікарів, які оглянуть Надію Савченко і нададуть їй необхідну допомогу.

Про це у своєму Facebook повідомила народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко, пише «Слово і Діло».

За її словами, українським дипломати домоглися від російської влади обіцянки, що українські лікарі потраплять до Надіі 9 березня.

«Президент Украіни доручив терміново сформувати мобільну бригаду із найкращих українських медиків, враховуючи також побажання і позицію в цьому важливому питанні родини Надіі – мами і сестри. Сьогодні мобільна бригада з 3 лікарів виїжджає з Києва до Ростовськоі області», – розповіла Геращенко, уточнивши, що цю інформацію вона отримала особисто від Президента.

Фейгін: Кремль готовий обміняти Савченко на ГРУшниківАдвокати Надії Савченко розповіли, коли і за яких умов Путін відпустить українську льотчицю в Україну

Крім того, за дорученням Порошенка, МЗС створить штаб для координації дій по спасінню Савченко. «У ці дні він (Президент) кілька разів спілкувався з мамою Наді, Марією Іванівною, особисто і телефоном. Робиться все можливе, аби пані Марія дочекалася своєї доньки», – запевнила Геращенко.

Нардеп також зазначила, що на даному етапі не можна розкривати всіх деталей плану по спасінню Савченко, оскільки «ця робота триває і тут залучені всі дипломатичні канали на найвищому рівні».

«Надія має жити. І має бути на волі. Просимо Віру ще і ще раз звернутися до своєї мужньої сестри, щоб Надія почала бодай пити воду. Вона потрібна Україні і Україна бореться за Надю», – резюмувала політик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: