Фейгін: Кремль готовий обміняти Савченко на ГРУшників

Читать на русском
Адвокати Надії Савченко розповіли, коли і за яких умов Путін відпустить українську льотчицю в Україну
Марк Фейгін

Надію Савченко можуть обміняти на двох затриманих в Україні російських спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, але тільки після завершення суду над ними.

Про це в інтерв'ю «Новому времени» заявив адвокат української льотчиці Марк Фейгін, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, відповідні домовленості вже досягнуті в Кремлі. «Наскільки я знаю, це не буде прямий обмін, тому що для цього немає підстав. Савченко відправлять відбувати покарання у Київ, а Александрова і Єрофєєва – в Москву», – розповів Фейгін.

Шанси на обмін Савченко можуть значно зрости за рахунок послаблення санкцій США і ЄС проти російської влади, зазначив адвокат. У такому випадку існує велика ймовірність, що Савченко повернеться в Україну вже у кінці березня або на початку квітня.

Експерт розповів, які сценарії може готувати РФ у справі СавченкоПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що прокуратура РФ просить засудити Надію Савченко до 23 років позбавлення волі.

Ще один захисник Надії Савченко – Ілля Новіков, вважає, що єдина людина, яка реально приймає рішення по Савченко, це президент Росії Володимир Путін.

«Оскільки Україна, спасибі їй за це велике, не кинула Надію напризволяще, оскільки вимоги про те, щоб Савченко була звільнена, не припинялися, у якийсь момент ця ситуація дійшла до того, що Путіну поставили запитання. Як тільки Путін на нього відповів, з цього моменту жоден російський чиновник, жоден російський суддя, прокурор, хто завгодно, чи дипломат, не сміє брати на себе вирішення цієї ситуації», – зазначив Новіков.

Адвокат переконаний, що є тільки один єдиний шанс звільнити Надію, а саме – «дотиснути конкретно Путіна». «Над цим працюють дуже високі інстанції: керівництво таких країн, як США, Німеччина, Франція особисто обговорюють з Путіним цю ситуацію», – резюмував Новіков.

Про те, що Савченко можуть обміняти на затриманих на Донбасі російських військових, але тільки після винесення їм вироку в Україні, раніше заявляли головний військовий прокурор Анатолій Матіос, а також нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко.

Варто відзначити, що сама Савченко відмовилася від можливого обміну на російських ГРУшників. «Треба було Сенцова і Кольченко міняти на ГРУшників. Я не предмет торгу!», – заявила вона 2 березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: