Окупанти примусово виселяють українців з трьох населених пунктів на Херсонщині – ЦНС

Читать на русском
Окупанти проводять примусове виселення мешканців трьох тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області – Голої Пристані, Коханів та Гладківки.
Фото: forpost.media

Представники окупаційної влади проводять примусове виселення мешканців трьох тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області – Голої Пристані, Коханів та Гладківки.

Про це повідомив Центр національного спротиву з посиланням на місцеве підпілля.

У ЦНС пояснили, для чого ворог глушить зв'язок на окупованих територіяхРосіяни почали глушити інтернет та мобільний зв'язок у населених пунктах на тимчасово окупованих територіях України.

Відомо, що окупанти вивозять українців автобусами, які відібрали у шкіл та автотранспортних підприємств. Мирних жителів розміщують у населених пунктах півдня Херсонської області та у Криму.

«Приміщення, де їх розміщують, спеціально переповнені та мають незадовільний стан, щоб продовжувати агітувати їх до переїзду на росію, а чоловіків спонукати до постановки на військовий облік з подальшою мобілізацією до лав окупаційного війська», – зазначено у повідомленні.

Росіяни також забороняють людям забирати із собою будь-які габаритні речі. Це робиться для того, щоб оперативно заселити до житлових будинків російських окупантів, а також працівників російських адміністрацій.

Нещодавно повідомлялося, що росіяни підготували кредитну пастку для аграріїв в окупації.

Також у ЦНС розповідали, що військовим рф заборонили спілкуватися з мешканцями окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: