Великобританія закликала РФ звільнити Надію Савченко

Читать на русском
Уряд Великобританії вже не перший раз закликає РФ припинити незаконне ув'язнення Савченко, зазначивши, що суха голодовка загрожує життю українки.
Міністр Сполученого Королівства у справах Європи Девід Лідінгтон

Британський міністр у справах Європи Девід Лідінгтон звернувся до влади Російської Федерації звільнити з полону Надію Савченко.

Про це йдеться на сайті Міністерства, повідомляє «Слово і Діло»

«Я дуже стурбований повідомленнями, що українка Надія Савченко відмовляється від води та їжі на знак протесту проти незаконного утримання під вартою в Росії», – йдеться в заяві.

Іншого варіанту звільнення Савченко, крім обміну, не існує – експертПолітичний експерт прокоментував інформацію про те, що Надія Савченко підтвердила сухе голодування та заборонила, щоб російські лікарі надавали їй допомогу.

Лідінгтон також нагадав, що уряд Великобританії вже не перший раз закликає РФ припинити незаконне ув'язнення Савченко, зазначивши, що суха голодовка загрожує життю українки.

Як раніше повідомлялося, Президент Петро Порошенко обіцяє, що Україна і він особисто як голова держави подвоять зусилля для повернення Надії Савченко.

Нагадаємо, що Європейський парламент також закликав ввести проти РФ економічні і політичні санкції в зв'язку з несправедливим судом над Надією Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: