Майдан – за звільнення Савченко: як у Києві протестують проти російського свавілля

Читать на русском

На Майдані Незалежності в Києві триває акція на підтримку Надії Савченко, яку російська влада викрала з України і вже майже два роки тримає у в’язниці

Сьогодні, 6 березня на Майдані Незалежності в Києві почалася народна акція з вимогою звільнення української льотчиці і народного депутата Надії Савченко з російського полону.

Підтримати Надю вийшли тисячі киян, в тому числі і топові українські політики, повідомляє «Слово і Діло».

«Це міжнародна акція. Ми відкладаємо наші внутрішні справи заради підтримки нашої міжнародної політики. Ніяких партійних стягів. Тільки державні прапори, українська символіка, жіночі вінки та хештег #FreeSavchenko», – заявили напередодні акції активісти-організатори.

Свою підтримку Савченко прийшла висловити лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в компанії з Олександрою Кужель. Також на Майдані були помічені лідер «радикалів» Олег Ляшко, нардеп Ігор Мосійчук, радник глави МВС Зорян Шкіряк і «свободівець» Юрій Сиротюк.

Київ - не єдине місто, в якому сьогодні проходить така акція. Підтримати Надю вийшли і в першій українській столиці - Харкові. Кілька сотень активістів провели мітинг біля пам'ятника Шевченку, а потім учасники акції пройшлися по вулиці Пушкінській.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: